Fläskkarré med tomatcouscous 

Recept på fläskkarré med tomatcouscous. Pärlcouscous har större korn än vanlig couscous och kallas även moghrabiah eller libanesisk couscous.  
Foto: Anna Kern

Ingredienser

  • 4 skivor fläskkarré - benfri (à 125 g)
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 0,5 dl tomatpuré
  • 3 dl pärlcouscous
  • 1 grönsaksbuljongstärning
  • 3 tomater
  • 100 g fetaost
  • 100 g rucola
  • olivolja
  • salt
  • svartpeppar - nymald

Gör så här

  1. Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs löken i 1 msk olja ca 2 min. Tillsätt tomatpurén och låt den fräsa med ca 1 minut. Blanda i couscousen och häll över 8 dl vatten. Tillsätt buljongtärningen och krydda med 1 tsk salt och 2 krm peppar. Koka utan lock 20–25 min, rör om då och då.

  2. Krydda köttet med 1 tsk salt och 2 krm peppar. Stek det i en torr stekpanna ca 4 min på varje sida.

  3. Tärna tomaterna och blanda ner i den färdiga couscousen. Smula över fetosten.

  4. Servera fläskkarrén med tomatcouscous och rucola.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!