33333

Recept på fläskkarré med tomatcouscous. Pärlcouscous har större korn än vanlig couscous och kallas även moghrabiah eller libanesisk couscous.  

För 4 personer:

Ingredienser

4 skivor fläskkarré, benfri (à 125 g)
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
0,5 dl tomatpuré
3 dl pärlcouscous
1 grönsaksbuljongtärning
3 tomater
100 g fetaost
100 g rucola
olivolja, salt, nymald svartpeppar

30 minuter

Fläskkarré med tomatcouscous – gör så här:

  1. Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs löken i 1 msk olja ca 2 min. Tillsätt tomatpurén och låt den fräsa med ca 1 minut. Blanda i couscousen och häll över 8 dl vatten. Tillsätt buljongtärningen och krydda med 1 tsk salt och 2 krm peppar. Koka utan lock 20–25 min, rör om då och då.
  2. Krydda köttet med 1 tsk salt och 2 krm peppar. Stek det i en torr stekpanna ca 4 min på varje sida.
  3. Tärna tomaterna och blanda ner i den färdiga couscousen. Smula över fetosten.
  4. Servera fläskkarrén med tomatcouscous och rucola.