Fläskkarré skärs i strimlor och ska marinera helst någon timme. I stället för plommon kan du ta äpplen.

För 4 person(er)

Ingredienser

500 g benfri fläskkarré
2 msk japansk soja
1 tsk sesamolja
1 spansk peppar finstrimlad
0,5 msk färsk ingefära riven
2 färska lökar
2 msk rapsolja
1 msk råsocker
6 plommon urkärnade och klyftade

Tillbehör

300 g nudlar

1. Skär karrén i cm-tjocka strimlor. Blanda samman soja, sesamolja, pepparfrukt, ingefära samt lök skuren i tunna klyftor.
Blanda ner köttet och ställ svalt minst 1 tim.
2. Hetta upp olja i en stor stekpanna eller wok och stek blandningen ca 3 min. Blanda ner socker och låt det smälta in ca 1 min.
3. Blanda ner plommonklyftor och stek ytterligare ca 3 min.
Servera till kokta nudlar.

Fler recept med: Övrigt