Fläskkarré med kålsallad och krossade jordnötter

Att använda hela salladsblad att servera i ger ett fräscht intryck. Jordnötterna bidrar med sälta och krispighet.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 3 dl jasminris
  • 500 g vitkål
  • 1 rödlök
  • 1 ingefära - bit (ca 20 g)
  • 50 g jordnötter - rostade, salta
  • 600 g fläskkarré - i skivor benfri
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar - nymald
  • 4 isbergssallad - stora blad
  • 2 msk sweet chilisås

Gör så här

  1. Koka riset enligt förpackningens anvisning. Strimla vitkål och skalad rödlök. Skala och finhacka ingefära. Krossa jordnötterna i en mortel.

  2. Stek eller grilla fläskkarrén i het släpplätt-panna ca 3 min per sida. Krydda med salt och peppar. Ta upp och låt vila.

  3. Stek vitkål, rödlök och inge-fära tills de blir mjuka.

  4. Lägg isbergssalladsblad i botten på djupa skålar. Fyll på med ris, kålfräs och fläskkarré. Strö på de krossade jordnötterna och ringla över sweet chili.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!