Fläskkarré med bbq-rub och fruktig salsa

Köp helst ekologisk citron när du, som här, ska använda skalet. Mot slutet av grillningen kan man grilla grönsaker direkt ovanför glöden.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 2,5 kg fläskkarré

Barbecuerub

  • 1 citron
  • 1 msk fänkålsfrön - hela
  • 1 msk paprikapulver
  • 1 tsk svartpeppar - nymald
  • 2 tsk ingefära - mald
  • 1 tsk chiliflakes
  • 1 tsk timjan
  • 1 msk muscovadosocker
  • 2 msk flingsalt

Gör så här

  1. Barbecuerub: Skölj citronen noga i ljummet vatten och riv skalet. Stöt fänkålsfröna i mortel. Blanda med övriga kryddor, socker, salt och citronskal till en rub.

  2. Gnid in köttet med rub. Köttet ska täckas väl av kryddor.

  3. Kontrollera temperaturen i grillen, den ska ligga på ca 150°. Lägg köttet på gallret, stäng locket och öppna ventilerna både i locket och i botten på grillen. Är det för varmt kan man minska luftinflödet i locket, men det ska inte strypas helt. Vänd köttet efter ca 30 min. Fortsätt grilla tills det har nått en innertemperatur av 70°, det tar 1 1/2–2 timmar. Låt köttet vila ca 10 min innan det skärs upp.

  4. Samma barbecuerub är lika god till lax. En bit laxfilé på ca 1 1/2 kilo kryddas med 2 msk ­barbecuerub och grillas indirekt till 58° innertemperatur. Det tar 20–30 min, beroende på fiskens tjocklek.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!