Fläskkarré med asiatisk grönsakssallad

Teriyakisås är en söt sojasås som passar bra ihop med fläskköttet.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 4 fläskkarré - (à 150 g)skivor benfri
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar - nymald
  • 1 msk olivolja

Grönsakssallad

  • 400 g potatis
  • 200 g sockerbönor
  • 250 g morötter
  • 1 rödlök
  • 2 dl teriyakisås
  • 0,5 dl koriander - hackad

Garnering

  • 1 lime - rivet skal

Gör så här

  1. Skrubba potatisen och skär den i stora bitar. Koka den mjuk i saltat vatten, ca 10 min.

  2. Dela sockerbönorna på längden. Skala morot och rödlök. Skiva tunt, gärna på mandolin. Blanda allt med teriyakisås och koriander.

  3. Gnid in fläskkarrén med salt och peppar. Stek köttet i olja i en stekpanna ca 3 min på varje sida.

  4. Lägg upp sallad och kött på tallrikar och riv över limeskal före servering.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!