00000

Teriyakisås är en söt sojasås som passar bra ihop med fläskköttet.

För 4 personer

Ingredienser

4 fläskkarré, (à 150 g)skivor benfri
1 tsk salt
1 krm svartpeppar, nymald
1 msk olivolja

Grönsakssallad:

400 g potatis
200 g sockerbönor
250 g morötter
1 rödlök
2 dl teriyakisås
0,5 dl koriander, hackad

Garnering:

1 lime, rivet skal

Fläskkarré med asiatisk grönsakssallad

 

1. Skrubba potatisen och skär den i stora bitar. Koka den mjuk i saltat vatten, ca 10 min.
2. Dela sockerbönorna på längden. Skala morot och rödlök. Skiva tunt, gärna på mandolin. Blanda allt med teriyakisås och koriander.
3. Gnid in fläskkarrén med salt och peppar. Stek köttet i olja i en stekpanna ca 3 min på varje sida.
4. Lägg upp sallad och kött på tallrikar och riv över limeskal före servering.