Fläskgryta med katrinplommon och cashewnötter
Smakrikt fläskkött från bogen med katrinplommon och knapriga cashewnötter smakar gott till nudlar.
Ingredienser
- 400 g fläskkött - strimlat, magert (från bog)
- 0,75 dl japansk soja - gärna tamari
- 1 msk sesamolja
- 2 vitlöksklyftor
- 1 dl katrinplommon - strimlade (75 g)
- 2 msk ingefära - riven
- 1 dl vatten
- 1 knippe salladslök
- 1 dl cashewnötter - osaltade, rostade
Tillbehör
- 300 g nudlar
Gör så här
-
Blanda köttet med soja och hetta upp sesamoljan i en stekpanna. Bryn köttet på ganska hög värme.
-
Pressa ner vitlöksklyftorna och lägg i katrinplommonen. Låt steka 2–3 min.
-
Tillsätt ingefära och vatten. Rör om och låt sjuda 1–2 min.
-
Strimla salladslöken och strö över den och cashewnötterna. Servera med nudlar.