Fläskgryta med katrinplommon och cashewnötter

Smakrikt fläskkött från bogen med katrinplommon och knapriga cashewnötter smakar gott till nudlar.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 400 g fläskkött - strimlat, magert (från bog)
  • 0,75 dl japansk soja - gärna tamari
  • 1 msk sesamolja
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 dl katrinplommon - strimlade (75 g)
  • 2 msk ingefära - riven
  • 1 dl vatten
  • 1 knippe salladslök
  • 1 dl cashewnötter - osaltade, rostade

Tillbehör

  • 300 g nudlar

Gör så här

  1. Blanda köttet med soja och hetta upp sesamoljan i en stekpanna. Bryn köttet på ganska hög värme.

  2. Pressa ner vitlöksklyftorna och lägg i katrinplommonen. Låt steka 2–3 min.

  3. Tillsätt ingefära och vatten. Rör om och låt sjuda 1–2 min.

  4. Strimla salladslöken och strö över den och cashewnötterna. Servera med nudlar.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!