I annonssamarbete med BONG TOUCH OF TASTE

Fläskfilepanna med oliver och cocktailtomater

00000

Årets första recept på fläskfile är lika enkelt som värmande och gott. Kycklingfond och vitt vin i såsen lyfter smaken ytterligare!

För 4

Ingredienser

2 st gula lökar
2 msk vitlök grovhackad
1 msk rapsolja att steka i
600 g fläskfilé
2 msk vetemjöl
2 dl vitt vin
1,5 msk Bong Touch of Taste Kycklingfond
2 dl grädde 40%
12 st cocktailtomater
12 bitar soltorkade tomater
16 st gröna oliver utan kärna
salt och peppar

TILL SERVERING

pressad potatis
kokt broccoli

45 min

GÖR SÅ HÄR:

  1. Skala och skär löken i tunna båtar. Grovhacka vitlöken.
  2. Hetta upp oljan i en stekpanna och fräs lök och vitlök sakta i 10 minuter. Lägg löken i en skål och ställ åt sidan.
  3. Dela fläskfilén i 12 bitar och vänd bitarna i mjölet.
  4. Hetta upp stekpannan och stek köttet någon minut på varje sida.
  5. Häll i vinet och låt det koka tills hälften återstår.
  6. Tillsätt grädde och fond och rör sedan i alla grönsaker och lökfräset. Låt allt puttra några minuter och smaka av med fond, salt och svartpeppar.
  7. Servera grytan rykande het tillsammans med pressad potatis och kokt broccoli.