4.14.14.14.14.1

Gryta med fläskfilé, äpple och rosépeppar är en snabblagad gryta där receptet går bra att dubblera. Toppa fläskfilégrytan med äpple, persilja och lingon strax före servering.

För 4 personer:

Ingredienser

500 g fläskfilé
1 +1 +1 msk smör
1 tsk salt
2 krm svartpeppar, nymald
1 gul lök
200 g färskost, naturell
2,5 dl matlagningsgrädde
1 dl vatten
2 msk oxfond, konc
2 msk soja, kinesisk 
1-2 tsk sambal oelek
0,5 msk rosépeppar, grovt krossad
1,5 msk äppelmos
2 äpplen
0,5 kruka kruspersilja
2 msk lingon

Tillbehör:

potatis, pressad
grönsallad

20 minuter

Fläskfilégryta, äpple och rosépeppar – gör så här:

  1. Putsa och skär fläskfilén i skivor. Bryn dem i 1 msk smör. Krydda med salt och peppar. Ta upp köttet på en tallrik.
  2. Skala och hacka löken. Bryn löken i 1 msk smör i en gryta. Tillsätt färskost, grädde, vatten, fond, soja och sambal oelek. Koka upp och tillsätt rosépeppar och äppelmos. Vänd ner köttet och låt det bli varmt.
  3. Kärna ur äpplena och skär dem i klyftor. Stek dem gyllene i 1 msk smör på medelvärme. Hacka persiljan. Toppa grytan med äpple, persilja och lingon. Servera med pressad potatis och sallad.