00000

Det gröna och krispiga inspirerar till att laga en härlig sallad. Bulgur gör den extra matig, lime och ingefära ger en god frisk smak.

För 2 person(er)

Ingredienser

0,5 dl cashewnötter
0,5 fläskfilé (ca 200 g)
0,5 fläskfilé (ca 200 g)
1 tsk salt
1 krm svartpeppar nymald
1,5 dl bulgur
1 lime saften av (ca 1/2 dl)
0,5 msk olivolja
0,5 msk vatten
1 msk ingefära färskriven
0,5 msk soja
1 tsk råsocker
1 vitlöksklyfta hackad
grön spansk peppar skivad, ca 2 cm
1 grön paprika liten (ca 150 g)
1 knipplök (ca 50 g)
0,5 fänkål (ca 100 g)
100 g blandad sallad t ex rucola- machesallad
basilika några kvistar

1. Sätt ugnen på 200°. Rosta cashewnötterna ca 10 min.
2. Salta och peppra fläskfilén, bryn den runt om i stekpannan. Stek färdigt mitt i ugnen ca 10 min eller tills innertemperaturen är 68°.
3. Tillaga bulgur enligt anvisning på förpackningen.
4. Rör ihop limesaft, olivolja, vatten ingefära, soja, råsocker, vitlök och pepaprfrukt.
5. Ta bort kärnhuset, skölj och skär paprikan i tunna strimlor. Ansa och skär knipplöken i skivor på snedden. Ansa och skär fänkålen i tunna skivor.
6. Skölj salladen. Blanda bulgur, sallad, paprika, salladslök och fänkål på ett serveringsfat.
7. Låt köttet svalna något innan det skivas och blandas i salladen. Häll på dressingen.
8. Strö över cashewnötter och basilikablad.

Ca 390 kcal/portion
varav ca 19 g fett,
26 g kolhydrater,
29 g protein