4.54.54.54.54.5

Recept på fläskfilé och champinjoner i soja beräknat för två personer. Perfekt för det lilla hushållet, inga rester och inget svinn. Är ni fler kan ni självklart dubblera receptet.

För 2 personer:

Ingredienser

300 g fläskfilé, gärna ekologisk
100 g champinjoner
1 vitlöksklyfta
2 msk ingefära, finriven
1 dl soja, japansk
2 msk sesamfrön
rapsolja, salt, nymald svartpeppar

Tillbehör:

200 g edamamebönor
flingsalt
1,5 dl ris

20 minuter

Fläskfilé och champinjoner i soja – gör så här:

  1. Koka riset enligt förpackningen. Putsa fläskfilén och skär den i ca 1 cm tjocka bitar.
  2. Skär bort foten på champinjonerna precis vid hatten. Skala och finhacka vitlöken.
  3. Stek champinjonerna i 1 msk olja tills de är gyllenbruna, lägg åt ­sidan. Stek fläskfilén i 1 msk olja runt om tills den är genomstekt och fått fin färg, ca 5 min. Lägg i vitlök och ingefära och stek ytterligare ca 2 min. Krydda med 2 krm salt och 1 krm peppar.
  4. Häll på sojan och låt allt fräsa ca 1 minut. Strö över sesamfröna.
  5. Koka edamamebönorna hastigt, strö över flingsalt och servera till fläskfilén och riset.

pren