00000

För 4 port

Ingredienser

600 g fläskfilé
600 g fläskfilé
1,5 tsk salt
1 krm vitpeppar
1 msk smör

Rotsakswok

2 morötter
100 g rotselleri
1 palsternacka
1 purjolök
2 tsk rapsolja
1 tsk sesamolja

Sås

1 dl japansk soja
1 dl vatten
1 msk risvinäger
1 msk färsk ingefära riven
1 vitlöksklyfta
0,5 msk Maizena majsstärkelse
2 msk flytande honung

Tillbehör

jasminris

1. Sätt ugnen på 175°. Putsa köttet fritt från hinnor. Salta och peppra fläskfilén. Bryn den runt om i smör. Låt den stekas färdigt mitt i ugnen ca 20 min till 68°. Låt köttet vila minst 10 min täckt med folie.
2. Blanda soja, vatten, risvinäger och ingefära. Pressa i vitlöksklyftan.
Koka upp och red av med maizena utrörd i lite vatten. När såsen tjocknat tas den av plattan. Blanda i honung.
3. Skär morötter, selleri, palsternackor i stavar och purjolöken i ringar. Woka rotsakerna i rapsolja och sesamolja strax före servering. De ska ha viss knaprighet kvar men inte vara råa.
4. Skiva filén och servera med såsen, grönsakerna och ris.

Fler recept med: Övrigt