Fläskfilé med tärnat bacon, balsamico och salvia

DETTA INLÄGG SPONSRAS AV Bong Touch of Taste

Fläskfilé med tärnat bacon, balsamico och salvia

 

1. Börja med att putsa bort eventuella senor och överflödigt fett från fläskfilén. Snedskär sedan fläskfilén i 8 st bitar, banka ut skivorna lätt med handen.
2. Halvera tomaterna och skär ner salladslöken i grova bitar.
3. Finstrimla den färska salvian.
4. Vänd fläskfilén i vetemjöl som är smaksatt med grovmalen svartpeppar och salt.
5. Stekt fläskfilén i olivoljan och smöret på medelhög värme. Fläskfilén skall bli genomstekt, ca 2 min per sida.6. Lyft upp fläskfilén och låt vila på en tallrik.
7. Tillsätt tärnat bacon i stekpannan, stek ett par minuter. Addera den finstrimlade salvian mot slutet
8. Tillsätt tomater och salladslök i stekpannan, låt steka med 1-2 min.
9. Blanda vatten, grädde, balsamicovinäger och Bong Touch of Taste Kalvfond. Slå över bacon och grönsaksfräset och låt koka ca 1 min.
10. Smaka av såsen med salt och grovmalen svartpeppar.
11. Tillsätt fläskfilén i stekpannan med såsen och låt sjuda i ca 2 min.

Servera gärna med rotfrukter, potatis och lök som har rostats i ugn med olivolja, salvia, salt och peppar.

Recept från