20 minuter + 30 minuter i ugn
Fläskfilé med spetskål och brynt hasselnötssmör – gör så här:
- Sätt ugnen på 125°. Putsa fläskfilén och gnid in köttet med salt och peppar. Dela vitlöken i klyftor, behåll skalet på.
- Bryn köttet i olja med vitlöken. Stick in en köttermometer och stek mitt i ugnen till 68° innertemperatur, ca 30 min. Låt vila 5 min före servering.
- Skär bort roten på kålen. Skiva kålen tunt och koka mjuk i saltat vatten, ca 5 min. Ta upp och kyl kålen i isvatten.
- Skölj citronen noga i ljummet vatten. Riv skalet. Värm kålen i olja och tillsätt timjan och citronskal. Krydda med salt.
- Bryn smöret i en stekpanna tills det fått fin färg och börjar dofta nötter. Blanda i nötter och potatis precis före servering.
- Skär köttet i skivor och servera med vitlöksklyftor, kål och nötpotatis.