Fläskfilé med ört- och kaprissås

Räds inte den ganska stora mängden salt och peppar på filén. Köttet rullas in i plastfolie, sänks ner i sjudande vatten och blir härligt gott.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 400 g fläskfilé - eller kalvfilé
  • 1 stjärnanis
  • 1 msk salt
  • 1,5 msk svartpeppar - grovmalt

Tillbehör

  • 4 ägg - hårdkokta
  • 4 msk kapris
  • 4 cornichons
  • 1 msk dragon - färsk, hackad
  • 0,5 dl bladpersilja - hackad
  • 1 dl olivolja
  • 1,5 krm salt

Till servering

  • sallad - ugnsrostat bröd

Gör så här

  1. Putsa filén fri från senor och hinnor. Krossa stjärnanisen i mortel tillsammans med saltet. Blanda med grovmald svartpeppar. Rulla filén i kryddblandningen. Rulla in köttet i plastfolie.

  2. Lägg köttrullen i en kastrull. Fyll på med vatten precis så att det täcker. Sjud köttet mycket sakta utan lock 2 timmar. Fyll på med vatten efter hand. Låt det sedan kallna i kokspadet.

  3. Tillbehör: Finhacka ägg, kapris och gurka. Blanda med hackad dragon och persilja, olivolja och salt.

  4. Placera fem, sex tunt skurna filéskivor ovanpå en blandad sallad med rucola. Skeda hacket runt om. Servera med ugnsrostat bröd.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!