3.23.23.23.23.2

Recept på fläskfilé med jordgubbar och grönpeppar. Grönpeppar kallas även madagaskarpeppar.

För 10 personer:

Ingredienser

1 kilo fläskfilé
2 tsk salt

Marinad:

0,5 liter jordgubbar
4 msk grönpeppar, (torkad eller i vatten)

Tillbehör:

1 liter jordgubbar, klyftade

10 minuter + 12 timmar marinering + tid på grillen

Fläskfilé med jordgubbar och grönpeppar – gör så här:

  1. Putsa fläskfilén fri från senor och hinnor. Skär varje filé i två bitar.
  2. Snoppa jordgubbarna. Mixa peppar och jordgubbar med mixerstav till en slät puré.
  3. Vänd ner fläskfilén i blandningen. Låt stå ca 12 timmar i kylen.
  4. Torka av det mesta av marinaden. Salta och grilla fläskfilén  runt om ca 15 min till 65° innertemperatur. Skär köttet i skivor och garnera med jordgubbar.
Fler recept med: Buffémat, Fläskkött, Frukt och bär