Fläskfilé med jordgubbar och grönpeppar

Recept på fläskfilé med jordgubbar och grönpeppar. Grönpeppar kallas även madagaskarpeppar.
Allt om Mat
Foto: Holger Edström

Ingredienser

  • 1 kg fläskfilé
  • 2 tsk salt

Marinad

  • 0,5 l jordgubbar
  • 4 msk grönpeppar - (torkad eller i vatten)

Tillbehör

  • 1 l jordgubbar - klyftade

Gör så här

  1. Putsa fläskfilén fri från senor och hinnor. Skär varje filé i två bitar.

  2. Snoppa jordgubbarna. Mixa peppar och jordgubbar med mixerstav till en slät puré.

  3. Vänd ner fläskfilén i blandningen. Låt stå ca 12 timmar i kylen.

  4. Torka av det mesta av marinaden. Salta och grilla fläskfilén  runt om ca 15 min till 65° innertemperatur. Skär köttet i skivor och garnera med jordgubbar.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!