Fläskfilé med jordgubbar och grönpeppar
Recept på fläskfilé med jordgubbar och grönpeppar. Grönpeppar kallas även madagaskarpeppar.
Ingredienser
- 1 kg fläskfilé
- 2 tsk salt
Marinad
- 0,5 l jordgubbar
- 4 msk grönpeppar - (torkad eller i vatten)
Tillbehör
- 1 l jordgubbar - klyftade
Gör så här
-
Putsa fläskfilén fri från senor och hinnor. Skär varje filé i två bitar.
-
Snoppa jordgubbarna. Mixa peppar och jordgubbar med mixerstav till en slät puré.
-
Vänd ner fläskfilén i blandningen. Låt stå ca 12 timmar i kylen.
-
Torka av det mesta av marinaden. Salta och grilla fläskfilén runt om ca 15 min till 65° innertemperatur. Skär köttet i skivor och garnera med jordgubbar.