Fläskfilé med italienska smaker

Milda fina smaker med influenser från det italienska köket. Se till att du har en gryta eller plateau där filén får plats hel.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 1 fläskfilé - hel
  • 1 fläskfilé - hel
  • 0,5 tsk salt - + 1/2 tsk
  • 2 krm svartpeppar - + 2krm
  • 125 g mozzarella
  • 0,5 basilika - kruka
  • 1 steksnöre
  • 2 tsk olivolja
  • 3 dl vitt vin - torrt
  • 3 dl vatten
  • 2 msk kalvfond
  • 2 tomater
  • 1 fänkål
  • 75 g sockerärter
  • 1 dl oliver - urkärnade, svarta

Tillbehör

  • pasta - kokt

Gör så här

  1. Putsa filén och skär försiktigt upp den på längden så den blir som en tjock platta. Strö insidan med 1/2 tsk salt och 2 krm peppar. Skär mozzarellan i skivor och fördela längs med mitten. Lägg på basilikablad.

  2. Vik ihop filén så noggrant som möjligt och linda om den med steksnöre. Se till att ingen mozarellaost tittar ut. Peta i så fall in den och knyt om lite till.

  3. Hetta upp olja i en stekpanna med släpp-lättbeläggning. Bryn filén runtom ca 3 min så den får färg. Blanda vin, vatten och kalvfond i en gryta och koka upp. Flytta över filén när den brynt färdigt och bräsera den under lock ca 15 min. Vänd den gärna någon gång under tiden.

  4. Skålla, skala och kärna ur tomaterna. Skär tomatköttet i klyftor. Ansa och skär fänkålen i tunna klyftor. Ansa och dela eventuellt sockerärterna. Koka pastan.

  5. Tag upp filen och täck den eventuellt med folie. Lägg i den skurna fänkålen i buljongen och koka under lock ca 2 min. Lägg i tomat och sockerärter och koka knappt 1 min.

  6. Klipp bort steksnöret från filén och skär ca 1/2 cm tjocka skivor med vass kniv. Lägg upp pasta på varma djupa tallrikar. Fördela några skivor fylld filé ovanpå. Lägg kokt fänkål, tomat och sockerärter runtom och häll på några skedar het buljong. Strö över svarta oliver och garnera med färsk basilika.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!