Fläskfilé med ingefärsglace och smala pommes frites

Pensla inte glacen på köttet för tidigt när du grillar, honungen i glacen bränns lätt. Bäst är att pensla på strax före servering.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 250 g fläskfilé
  • 250 g fläskfilé

Ingefärsglace

  • 2 msk citronsaft - pressad
  • 1,5 msk honung - flytande
  • 1 msk ingefärslag
  • 1 msk syltad ingefära - finhackad

Pommes frites

  • 400 g potatis - gärna bakpotatis
  • 0,5 tsk flingsalt

Yoghurt

  • 1 dl gurka - fintärnad
  • 0,5 dl rödlök - finhackad
  • 1 dl matlagningsyoghurt
  • 1 krm salt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250°. Koka ihop ingredienserna till glacen. Låt koka ca 2 min tills den är lite simmig. Låt kallna.

  2. Skrubba potatisen ren. Skär den i jämna stavar och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Strö över salt och stek mitt i ugnen 10–15 min.

  3. Grilla eller stek fläskfilén tills den är genomstekt och innertemperaturen är 67°. Pensla med glacen en gång vid slutet av tillagningen och en gång till innan köttet skärs upp.

  4. Blanda samman gurka och rödlök med matlagningsyoghurt och smaka av med salt.

  5. Skiva fläskfilén och servera den med pommes frites och yoghurt. Pensla gärna mer glace på köttet. MAX 450KCAL/PORTION! Här hittar du recept som ger mycket smak men väldigt få kalorier. Ca 429 kcal/portion varav ca 8 g fett, 55 g kolhydrater, 32 g protein

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!