Fläskfilé med grönpeppar

Snabblagad och lite finare vardagsmat eller en lättsam fredagsmiddag.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 600 g fläskfilé
  • 600 g fläskfilé
  • 0,5 tsk salt
  • 1 msk smör
  • 0,5 gul lök - finhackad
  • 1 msk grönpeppar - torkad hel
  • 2 dl sherry - torr
  • 2 dl vatten
  • 2 msk kalvfond
  • 1 msk majsstärkelse (Maizena) - majsstärkelse
  • 0,5 msk grönpeppar - hel torkad

Tillbehör

  • potatis - kokt
  • brytbönor - lättkokta

Gör så här

  1. Putsa filén och skär den i ca 1 cm tjocka skivor. Hetta upp smör i en stekpanna och bryn köttskivorna ca 1/2 min på varje sida. Lägg dem på en tallrik och ställ åt sidan.

  2. Stek lök och grönpeppar i samma stekpanna ca 1 min så att löken får lite färg. Häll på sherry, vatten och kalvfond och koka ihop till knappt 3 dl. Sila såsen genom en finmaskig sil i en kastrull eller skål.

  3. Lägg tillbaka köttskivorna i stekpannan och häll också på den sky som kan ha bildats när de låg och väntade. Rör ut maizena i lite kallt vatten och vispa ner i såsen. Häll den över köttet i stekpannan och blanda ner ny grönpeppar. Låt det puttra ca 1 min.Servera med kokt potatis och kokta bönor.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!