00000

Snabblagad och lite finare vardagsmat eller en lättsam fredagsmiddag.

För 4 person(er)

Ingredienser

600 g fläskfilé
600 g fläskfilé
0,5 tsk salt
1 msk smör
0,5 gul lök, finhackad
1 msk grönpeppar, torkad hel
2 dl sherry, torr
2 dl vatten
2 msk kalvfond
1 msk maizena, majsstärkelse
0,5 msk grönpeppar, hel torkad

Tillbehör

potatis, kokt
brytbönor, lättkokta

20 min

1. Putsa filén och skär den i ca 1 cm tjocka skivor. Hetta upp smör i en stekpanna och bryn köttskivorna ca 1/2 min på varje sida. Lägg dem på en tallrik och ställ åt sidan.
2. Stek lök och grönpeppar i samma stekpanna ca 1 min så att löken får lite färg. Häll på sherry, vatten och kalvfond och koka ihop till knappt 3 dl. Sila såsen genom en finmaskig sil i en kastrull eller skål.
3. Lägg tillbaka köttskivorna i stekpannan och häll också på den sky som kan ha bildats när de låg och väntade. Rör ut maizena i lite kallt vatten och vispa ner i såsen. Häll den över köttet i stekpannan och blanda ner ny grönpeppar. Låt det puttra ca 1 min.Servera med kokt potatis och kokta bönor.