I annonssamarbete med BONG TOUCH OF TASTE

00000

Tillaga en god, mustig gryta med härlig smak av äpple senap, rosmarin och mör fläskfilé.

För 4

Ingredienser

Fläskfilé med äpple och grov senap

1 st fläskfilé
2 st äpplen typ Granny Smith
250 g smålökar röd
2 st rosmarinkvistar
1 dl äppelcidervinäger
3 msk Bong Touch of Taste viltfond
2 dl grädde
2 dl mjölk standard 3%
2 msk senap grov skånsk
2 msk smör
1 msk rapsolja

GÖR SÅ HÄR

  1. Putsa bort eventuella senor och överflödigt fett från fläskfilén.
  2. Snedskär fläskfilén i 8 lika stora bitar och banka ut skivorna lite lätt.
  3. Skär äpplena i klyftor.
  4. Skala och dela rödlöken i grova bitar.
  5. Stek fläskfilén ungefär 2 minuter på varje sidan på medelvärme i smör och olja. Ta upp och lägg åt sidan.
  6. Stek äpplena och rödlöken i smör till en gyllenbrun färg. Tillsätt rosmarin samt äppelcidervinägern och låt koka ner till 1/3 av vätskan återstår. Lägg tillbaka de stekta fläskfiléskivorna i stekpannan
  7. Blanda viltfond, grädde, mjölk och grov senap. Tillsätt i stekpannan och låt sjuda i 5 minuter.
  8. Smaka av med salt och peppar.