I annonssamarbete med BONG TOUCH OF TASTE

00000

För 4

Ingredienser

1 hel fläskfilé, färsk
2 äpplen, Royal Gala eller Granny Smith
250 g små röda lökar (steklök)
6 enbär
2 lagerblad
2 kvistar rosmarin
1 dl äppelcider vinäger
3 msk Bong Touch of Taste viltfond
2 dl grädde
2 dl mjölk
2 msk grov senap
salt & peppar
neutral olja
smör
  1. Putsa bort eventuella senor och överflödigt fett från fläskfilén. Snedskär fläskfilén i 8 stycken bitar. Banka ut skivorna lite lätt.
  2. Skär äpplena i klyftor. Skala och dela rödlöken i grova bitar.
  3. Stek fläskfilén ungefär 2 minuter på varje sidan och medelhög temperatur i smör och olja. Lyft upp dem och lägg åt sidan.
  4. Stek äpplena och rödlöken i smör till en gyllenbrun färg . Tillsätt sedan enbär, lagerblad, rosmarin samt äppelcidervinägern och låt det koka ner till 1/3 av vätskan återstår. Lägg i de stekta fläskfiléskivorna i stekpannan
  5. Blanda viltfond, grädde, mjölk och grov senap. Tillsätt i stekpannan. Låt det sjuda i 5 minuter. Smaka eventuellt av med salt och peppar.
  6. Servera med potatisgratäng och sallad.