00000

Fläskfilé och köttbuljong kan bytas ut mot quornfilé och grönsaksbuljong om du vill bjuda vegetariskt.

För 4 personer

Ingredienser

Fläskfilé i krämig senaps- och purjolökssås

600 g fläskfilé
2 vitlöksklyftor
1msk+1 msk smör
1tsk+1/2tsk+1 krm salt
2krm+2 krm nymald svartpeppar
1 purjolök
4 dl lätt crème fraiche
1/2 dl vatten
1 msk dijonsenap
1 köttbuljongtärning
1 ask sockerärter (150 g)
1 ask babyspenat (80 g)

Tillbehör

3 dl jasminris

25 min

Fläskfilé i krämig senaps- och purjolökssås

 

1. Skala och finhacka vitlöksklyftorna. Putsa och skär köttet i 2 cm tjocka skivor. Bryn köttet runt om i 1 msk smör i en stekpanna. Tillsätt vitlöken och låt fräsa med 1 minut. Krydda med 1 tsk salt och 2 krm peppar. Lägg köttet på ett fat.

2. Ansa och skär purjolöken i 2 cm tjocka skivor. Fräs den mjuk i stekpannan. Vispa i crème fraîche, vatten, senap, buljongtärning, 1/2 tsk salt och 2 krm peppar. Koka upp och låt puttra 1 minut.

3. Lägg i köttet och låt puttra tills köttet är genomkokt, ca 5 min.

4. Stek salladsärterna i 1 msk smör ca 1 minut. Vänd i spenaten. Krydda med 1 krm salt.

5. Servera köttet med ärtsalladen och ris.