Den goda såsen är smaksatt med grovmald fransk senap, och är osötad och syrlig i smaken. Det går också utmärkt att använda annan osötad fransk senap. I så fall kan du krossa hela senapskorn om du vill ge såsen ett grovt utseende. Beräkna ca 1 tsk krossade senapsfrön. Du kan använda antingen lätt eller vanlig creme fraiche till såsen.

För 4 person(er)

Ingredienser

600 g fläskfilé
600 g fläskfilé
2 msk smör
1 tsk salt
2 krm svartpeppar nymald
1 lök gul
2 msk fransk senap grovkornig
2 dl crème fraiche
0,5 tsk salt

Tillbehör

200 g sockerärter
basmatiris

20 min

Fläskfilé i fransk senapssås – gör så här:

  1. Putsa filén och skär den i 1 cm tjocka skivor.
  2. Hetta upp smöret i en stekpanna och bryn köttet hastigt runt om. Salta och peppra under tiden du steker. Lägg upp köttet efter hand på ett fat.
  3. Skala och finhacka löken. Fräs den mjuk i stekpannan.
  4. Tillsätt senap, creme fraiche och salt. Lägg ner filéskivorna och sjud i ca 5 min.
  5. Servera genast med förvällda sockerärter och kokt ris.