Fläskfilé i fransk senapssås

Den här snabblagade fläskfilégrytan med creme fraiche smaksätts med dijonsenap som ger hela rätten karaktär. Bjud snabbkokt basmatiris och sockerärter till.
Allt om Mat
Foto: Ulf Svensson

Ingredienser

  • 600 g fläskfilé
  • 2 msk smör
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar - nymald
  • 1 lök - gul
  • 2 msk dijonsenap - grovkornig
  • 2 dl crème fraiche
  • 0.5 tsk salt

Tillbehör

  • 200 g sockerärter
  • basmatiris

Gör så här

  1. Putsa filén och skär den i 1 cm tjocka skivor.

  2. Hetta upp smöret i en stekpanna och bryn köttet hastigt runt om. Salta och peppra under tiden du steker. Lägg upp köttet efter hand på ett fat.

  3. Skala och finhacka löken. Fräs den mjuk i stekpannan.

  4. Tillsätt dijonsenap, creme fraiche och salt. Lägg ner filéskivorna och sjud i ca 5 min.

  5. Servera genast med förvällda sockerärter och kokt ris.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!