30 minuter
Fläsk i dijonsås med klyftpotatis – gör så här:
- Sätt ugnen på 250° varmluft. Skölj och skär potatisen i klyftor. Lägg på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över 1 msk olja och strö på 1 tsk salt och 2 krm peppar. Stek mitt i ugnen ca 15 min.
- Skär sparrisen i bitar. Lägg ovanpå potatisen och stek ytterligare ca 3 min.
- Skär köttet i ca 1/2 cm tjocka skivor. Stek det i omgångar i 1/2 msk olja ca 2 min. Tillsätt 2 krm salt och 1 krm peppar. Lyft upp köttet och tillsätt grädde, smulad buljongtärning och senap. Lägg tillbaka köttet och låt koka ca 1 minut. Garnera med dragon.
- Servera med potatis, sparris och blandad sallad.
PS. Nu kan du prenumerera på tidningen Allt om Mat till extremt billigt kampanjpris!