3.23.23.23.23.2

Recept på fläsk i dijonsås med rostad klyftpotatis och sparris - perfekt vardagsmat som inte tar mer än 30 minuter att slänga ihop! Skinksteken går att byta ut mot benfri kotlettrad eller ­fläskytterfilé.

För 4 personer:

Ingredienser

600 g skinkstek, färsk
2,5 dl matlagningsgrädde
1 hönsbuljongtärning
2 msk dijonsenap
2 tsk dragon, hackad

Rostad potatis:

800 g potatis
250 g grön sparris
100 g blandad sallad
olivolja, salt, nymald svartpeppar ­

30 minuter

Fläsk i dijonsås med klyftpotatis – gör så här:

  1. Sätt ugnen på 250° varmluft. Skölj och skär potatisen i klyftor. Lägg på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över 1 msk olja och strö på 1 tsk salt och 2 krm peppar. Stek mitt i ugnen ca 15 min.
  2. Skär sparrisen i bitar. Lägg ovanpå potatisen och stek ­ytterligare ca 3 min.
  3. Skär köttet i ca 1/2 cm tjocka ­skivor. Stek det i omgångar i 1/2 msk olja ca 2 min. Tillsätt 2 krm salt och 1 krm peppar. Lyft upp köttet och tillsätt grädde, smulad buljongtärning och senap. Lägg tillbaka köttet och låt koka ca 1 minut. Garnera med dragon.
  4. Servera med potatis, sparris och blandad sallad.

 


PS. Nu kan du prenumerera på tidningen Allt om Mat till extremt billigt kampanjpris!