Fläsk i dijonsås med rostad klyftpotatis och sparris

Recept på fläsk i dijonsås med rostad klyftpotatis och sparris - perfekt vardagsmat som inte tar mer än 30 minuter att slänga ihop! Skinksteken går att byta ut mot benfri kotlettrad eller ­fläskytterfilé.
Charlotte Jenkinson
Foto: Anna Kern

Ingredienser

  • 600 g skinkstek - färsk
  • 2,5 dl matlagningsgrädde
  • 1 tärning hönsbuljong
  • 2 msk dijonsenap
  • 2 tsk dragon - hackad

Rostad potatis

  • 800 g potatis
  • 250 g grön sparris
  • 100 g sallad - blandad
  • olivolja
  • salt
  • svartpeppar - nymald

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250° varmluft. Skölj och skär potatisen i klyftor. Lägg på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över 1 msk olja och strö på 1 tsk salt och 2 krm peppar. Stek mitt i ugnen ca 15 min.

  2. Skär sparrisen i bitar. Lägg ovanpå potatisen och stek ­ytterligare ca 3 min.

  3. Skär köttet i ca 1/2 cm tjocka ­skivor. Stek det i omgångar i 1/2 msk olja ca 2 min. Tillsätt 2 krm salt och 1 krm peppar. Lyft upp köttet och tillsätt grädde, smulad buljongtärning och senap. Lägg tillbaka köttet och låt koka ca 1 minut. Garnera med dragon.

  4. Servera med potatis, sparris och blandad sallad.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!