Flapsteak med tryffelbearnaise

Recept på flapsteak med tryffelbearnaise. Om rätten ska serveras ensam kan man öka på köttmängden till 150 g per person.

25 minuter + 45 minuter i ugn

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 150°. Krossa vitlöksklyftorna. Torka av köttet och gnid in med olja. Krydda med salt och peppar.
  2. Stek eller grilla köttet ca 2 min på varje sida med vitlöken. Tillsätt smör och timjan, ös smöret över köttet. Lägg kött, vitlök och timjan i en ugnssäker form och häll över stekskyn.
  3. Tillaga mitt i ugnen till 56–58° innertemperatur, beräkna ca 45 min. Låt köttet vila i rumstemperatur ca 10 min. Skär det i tunna skivor.
  4. Tryffelbearnaise: Smält smöret i en kastrull. Sjud äggulor, vinäger och vatten i en annan kastrull på högsta värme. Vispa kraftigt tills det tjocknar. Ta kastrullen åt sidan.
  5. Tillsätt smöret i äggulefluffet, lite i taget, under kraftig vispning. Sätt tillbaka kastrullen på plattan och värm om såsen blir för tunn. Krydda med dragon, tryffelolja, och salt.
  6. Servera köttet med bearnaisesås och sallad.

Här hittar du receptet på vårsallad med rosévinägrett!

 

Recept från