25 minuter + 45 minuter i ugn
Gör så här:
- Sätt ugnen på 150°. Krossa vitlöksklyftorna. Torka av köttet och gnid in med olja. Krydda med salt och peppar.
- Stek eller grilla köttet ca 2 min på varje sida med vitlöken. Tillsätt smör och timjan, ös smöret över köttet. Lägg kött, vitlök och timjan i en ugnssäker form och häll över stekskyn.
- Tillaga mitt i ugnen till 56–58° innertemperatur, beräkna ca 45 min. Låt köttet vila i rumstemperatur ca 10 min. Skär det i tunna skivor.
- Tryffelbearnaise: Smält smöret i en kastrull. Sjud äggulor, vinäger och vatten i en annan kastrull på högsta värme. Vispa kraftigt tills det tjocknar. Ta kastrullen åt sidan.
- Tillsätt smöret i äggulefluffet, lite i taget, under kraftig vispning. Sätt tillbaka kastrullen på plattan och värm om såsen blir för tunn. Krydda med dragon, tryffelolja, och salt.
- Servera köttet med bearnaisesås och sallad.
Här hittar du receptet på vårsallad med rosévinägrett!