45 minuter + 6 timmar i kyl
Tiramisu med fläder – gör så här:
- Vispa äggulor och 1 1/2 dl socker poröst. Tillsätt mascarponeost, färskost, 2 dl flädersaft och vaniljsocker. Vispa till en slät smet.
- Vispa äggvitor och 1/2 dl socker till en fast marängsmet. Vänd försiktigt ner den i ostsmeten.
- Blanda vin, amaretto och 1 dl flädersaft. Doppa hälften av kexen i vätskan och lägg dem i en form, ca 25 x 25 cm. Bred över hälften av ostsmeten och lägg på hallonen. Doppa resterande kex i sprit- och fläderblandningen och lägg dem i formen. Bred över återstående ostsmet. Låt tiramisun stå i kylen ca 6 timmar.
- Pudra över kakaon och toppa med fikonklyftor, bär, myntablad och blommor.
Recept av Jennie Benjaminson
Nyhetsbrev med fokus på bakning
Gillar du det här receptet? Missa då inte vårt inspirerande nyhetsbrev som helt fokuserar på bakning! Signa upp dig här för att få Baka med Allt om Mat varje månad