Flädersaft

Recept på flädersaft. Passa på när fläderns blomklasar är nyutslagna. Spara gärna lite flädersaft i frysen till smällkalla vintern!
Allt om Mat
Foto: Pia Kammeborn

Ingredienser

  • 30 fläderblomsklasar
  • 3 citroner - gärna ekologiska
  • 1,5 l vatten
  • 2 kg strösocker
  • 50 g citronsyra

Gör så här

  1. Skölj blomklasarna noga.

  2. Skölj citronerna i ljummet vatten. Skär dem i skivor.

  3. Lägg blomklasar och citronskivor i en stor bunke.

  4. Koka upp vattnet och blanda i socker och citronsyra. Häll den heta lagen över blommorna. Rör om och täck över bunken. Låt saften stå i kylen 3–4 dagar. Rör om varje dag.

  5. Sila saften i silduk och häll upp den på rena flaskor. Förvara i kylen. 

Recept: Pia Kammeborn

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!