Fläderpaj med hallon

Recept på fläderpaj med hallon. Den söta smaken på fyllningen passar perfekt till färska hallon.

Ingredienser

  • 3 dl vetemjöl - (180 g)
  • 1 dl florsocker
  • 0,75 tsk salt
  • 125 g smör
  • 1 äggula
  • 1 msk vatten

Fläderfyllning

  • 1 burk kondenserad mjölk - (397 g)
  • 1 dl flädersaft - konc
  • 1 msk vaniljsocker
  • 3 äggulor
  • 1 ägg

Flädersmetana

  • 1 dl smetana
  • 1 msk flädersaft - konc

Garnering

  • hallon - färska
  • små maränger
  • myntablad

Gör så här

  1. Hacka ihop mjöl, socker, salt och smör i matberedare. Tillsätt äggula och vatten och arbeta snabbt ihop till en deg. Plasta in degen och låt den vila i kylen ca 30 min.

  2. Kavla ut degen på arbetsbänken på lite florsocker. Klä en pajform, ca 24 cm i diameter, med degen. Ställ i frysen ca 30 min så glider inte pajskalet ner lika lätt vid gräddning. Sätt ugnen på 200°. Förgrädda pajskalet mitt i ugnen ca 10 min.

  3. Fyllning: Blanda kondenserad mjölk, flädersaft och vaniljsocker. Vispa ner äggulor och ägg. Häll fyllningen i pajskalet och grädda ytterligare ca 20 min, tills fyllningen stannat. Låt pajen kallna.

  4. Flädersmetana: Blanda smetana och saft.

  5. Bred smetana på pajen. Toppa med hallon, maränger och myntablad.

Recept av Cecilia Hansson och Mattias Larsson

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!