30 minuter + 30 minuter i kyl + 30 minuter i ugn
Fläderpaj med hallon — gör så här:
- Hacka ihop mjöl, socker, salt och smör i matberedare. Tillsätt äggula och vatten och arbeta snabbt ihop till
en deg. Plasta in degen och låt den vila i kylen ca 30 min. - Kavla ut degen på arbetsbänken på lite florsocker. Klä en pajform, ca 24 cm i diameter, med degen. Ställ i frysen ca 30 min så glider inte pajskalet ner lika lätt vid gräddning. Sätt ugnen på 200°. Förgrädda pajskalet mitt i ugnen ca 10 min.
- Fyllning: Blanda kondenserad mjölk, flädersaft och vaniljsocker. Vispa ner äggulor och ägg. Häll fyllningen i pajskalet och grädda ytterligare ca 20 min, tills fyllningen stannat. Låt pajen kallna.
- Flädersmetana: Blanda smetana och saft.
- Bred smetana på pajen. Toppa med hallon, maränger och myntablad.
Recept av Cecilia Hansson och Mattias Larsson