Flädermarinerade polkabetor med fetaost och basilika

Använd helst riktigt späda polka­betor. Skivor av grövre betor vinner på att färvällas hastigt innan de läggs i marinaden.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 250 g polkabetor
  • 3 msk flädersaft - konc
  • 1 msk citron - pressad
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk flingsalt

Garnering

  • 125 g fetaost
  • 1 kruka basilika

Gör så här

  1. Skala betorna och skär dem i mycket tunna skivor, gärna på mandolin. Lägg skivorna på ett stort fat.

  2. Blanda flädersaft, citronsaft och olivolja och häll över betorna. Strö på flingsalt. Låt marinera ca 30 min.

  3. Smula över fetaost och strö över basilikablad vid servering.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!