Flädergelé

Flädergelén kan förberedas i god tid och serveras med raffinerad enkelhet i glas på fot.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 3 gelatinblad
  • 1,5 dl flädersaft - koncentrerad
  • 1,5 dl vatten
  • 3 msk strösocker
  • 0,5 dl citron - pressad

Garnering

  • citronmeliss

Gör så här

  1. Lägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5 min. Värm flädersaft, vatten, socker och citronsaft i en kastrull.

  2. Ta upp och låt gelatinbladen smälta i kastrullen.

  3. Häll upp i en form. Ställ i kylen och låt gelén stelna ca 3 timmar.

  4. Tärna gelén och lägg upp i glas. Garnera med cironmeliss.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!