Flädercurd

En klick flädercurd sätter somrig piff på osttallriken. Kombinera gärna den milt syrliga curden med smakrika ostar.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 1,5 dl flädersaft - koncentrerad
  • 0,5 dl strösocker
  • 2 ägg
  • 75 g smör

Gör så här

  1. Blanda flädersaft, socker och ägg i en liten kastrull. Ställ kastrullen i en större gryta med sjudande vatten. Sjud under omrörning tills curden tjocknat, ca 3 min.

  2. Ta kastrullen åt sidan och vispa i smöret i små bitar.

  3. Häll upp curden i en skål. Ställ den i kylen för att stelna. Svalt förvarad håller curden ca 1 vecka.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!