Flädercheesecake – gör så här:
- Botten: Sätt ugnen på 200°. Mixa cornflakes, rågflingor, mjöl, socker och smör i matberedare. Tryck ut degen i botten på en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Förgrädda mitt i ugnen ca 10 min. Låt kallna.
- Fyllning: Lägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5 min. Skölj citronen noga i ljummet vatten. Riv skalet och pressa ut saften. Blanda alla mejeriprodukter med flädersaft, citronskal, citronsaft och florsocker i en kastrull. Halvera och skrapa ur vaniljstången. Blanda ner vaniljfröna i kastrullen. Låt blandningen koka upp och vispa den slät. Ta kastrullen från värmen. Ta upp och låt gelatinbladen smälta i blandningen. Låt svalna innan den hälls i pajformen.
- Ställ tårtan i kylen 1–2 timmar för att stelna.
- Gelé: Lägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5 min. Värm saften i en kastrull. Tillsätt gelatinet under omrörning. Låt gelén stelna tills den är trögflytande innan den hälls över tårtan. Låt stå ytterligare ca 2 timmar i kylen för att stelna.
- Lossa tårtan från formen och lägg den på ett fat. Garnera med jordgubbar och mynta.

Pynta din flädercheesecake med jordgubbar, mynta och tusensköna (går bra att äta!). Ett glasartat lager av gelé täcker tårtans fyllning.