I annonssamarbete med EXPRESSEN

00000

Bästa receptet på flädersaft för dig som har både äpplen och fläder i trädgården. Recept ur Ingela Perssons bok "Frukt och bär" (Natur & Kultur).

För 4 person(er)

Ingredienser

Flädersaft med äpple

600 g fläderbärsklasar
400 g äpplen
5 dl vatten
400-500 g strösocker, per liter avrunnen saft

Fläderbärssaft med äpple

Skölj bärklasarna. Skölj och klyfta äpplena. Lägg bär och äpplen i en kastrull och tillsätt vatten. Koka upp och låt koka i ca 15 minuter. Sila genom silduk och låt rinna av väl.
Mät upp mängden på den avrunna saften och häll i en kastrull. Tillsätt socker.
Koka upp saften, låt koka i ca 10 minuter och skumma väl. Häll upp på väl
rengjorda flaskor och förvara svalt.