Fläderbärsmarmelad med vanilj och Hallands fläder

Förhoppningsvis lät du några klasar vara kvar på fläderbusken när du skördade blommor i somras. Bären är smakrika och mycket goda i en marmelad – med en smak som påminner om björnbär.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 1 l fläderbär
  • 1 vaniljstång
  • 1 citron - pressad saft
  • 1 dl hallands fläder brännvin
  • 0,5 l syltsocker

Gör så här

  1. Koka upp bär och socker i en kastrull. Skumma noga. Låt koka ca 30 min.

  2. Skåra och skrapa ur vaniljstången. Blanda ner stång och frön samt pressad citron. Låt koka ytterligare ca 30 min.

  3. Tillsätt brännvinet. Låt koka upp  och häll sedan upp marmeladen i rena, varma burkar. Ställ den i kylen när den kallnat. Osttips: Sylten blir ganska söt i smaken och passar därför till lite saltare ostar. Varför inte en av Hallands egna ostar, som Kvibille cheddar eller någon av blåmögelostarna Special eller Ädel.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!