Fläderbål med melon-iskuber

00000

Recept på fläderbål med melon-iskuber. Den alkoholfria bålen passar både stora och små! Den som vill kan toppa med mousserande vin.

För 8 personer

Ingredienser

2-3 melonsorter t ex honungs-, vatten- och cantaloupe- (ca 500 g vardera)
5 dl fläderblomssaft konc
2 liter tonic water eller ­mineralvatten
4 msk lime pressad
1 kruka mynta

10 minuter + tid i frysen

Fläderbål med melon-iskuber – gör så här:

  1. Halvera och kärna ur melonen. Gröp ut kulor med ett kuljärn eller skär i tärningar. Lägg kulorna på en bricka med bakplåtspapper och frys in dem.
  2. Blanda saft, tonic water och ­limesaft i en stor skål. Tillsätt melonkulorna. Repa myntan och strö bladen i bålen. Servera genast.

Recept av Petra Pettersson och Jessica Erixon

Fler recept med: Drinkar, Fest, Övrigt