Fläder- och jordgubbsmousse

Moussen håller ca 2 dagar i kylen, men då kan den vätska  sig lite i bottnen. Servera den gärna med en liten skorpa eller småkaka.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 200 g jordgubbar - (knappt 1/2 liter)
  • 1 dl fläderblomssaft - konc
  • 1,5 dl matyoghurt - (8 %)
  • 3 dl vispgrädde

Garnering

  • ev smultron - eller jordgubbar

Gör så här

  1. Skölj och snoppa jordgubbarna. Mixa dem ganska fint med mixerstav eller i matberedare.

  2. Rör ner flädersaft och yoghurt i jordgubbsmoset.

  3. Vispa grädden fluffig och ganska fast men inte för hård. Vänd ner jordgubbsblandningen, lite i taget, i vispgrädden. Rör försiktigt till en jämn mousse. Fördela moussen i koppar eller glas och låt stå kallt minst 1 timme före servering.

  4. Dekorera ev med färska smultron eller jordgubbar.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!