00000

Ingefära och kålrot är en kanongod kombination, väl värd att prova.

För 4 person(er)

Ingredienser

4 fjärilskotletter, (à ca 125 g)
1 msk rapsolja
1 msk soja, japansk
0,5 msk farin, brun
1 tsk salt
2 krm svartpeppar, grovmald

Kålrötter

2 kålrötter, (ca 500 g)
6-7 potatisar, (ca 600 g)
1 msk rapsolja
2,5 dl matlagningsgrädde
2 msk ingefära, färskriven
1 tsk salt
3 msk gräslök, hackad

Tillbehör

sallad

1. Skär ett par snitt i kanterna på kotletterna och lägg dem på ett fat. Blanda olja, soja, socker, salt och peppar. Pensla kotletterna med blandningen och låt dem stå framme ca 15 min.
2. Skala och skär kålrötter och potatis i ca 2 x 2 cm stora kuber. Stek rotfruktskuberna i oljan i en stekpanna under omrörning tills de börjar få färg.
3. Häll över grädden och tillsätt ingefära och salt. Låt puttra utan lock tills rotfrukterna är mjuka, ca 10 min. Rör i gräslöken.
4. Stek eller grilla kotletterna i en stek- eller grillpanna 3–4 min per sida. Servera med ingefärskryddade kålrötter och sallad.