Fisktacos

4.64.64.64.64.6

Recept på fisktacos. Ett bra sätt att locka barn att äta fisk. Lax är lätt att få tag i, men det finns många bra alternativ. 

För 4 personer:

Ingredienser

500 g laxfilé, eller torskfilé, utan skinn och ben
1 vitlöksklyfta, stor
1 msk lime, pressad
1,5 msk paprikapulver, rökt
1,5 msk spiskummin, mald
1 krm kryddnejlika, mald
1 tsk salt
1 krm svartpeppar, nymald
2 msk rapsolja

Ärtguacamole:

2 dl ärter, gröna, frysta
3 avokador, mogna
2 msk lime, pressad
1 vitlöksklyfta, stor
1 tomat, stor
1 kruka koriander
1 tsk salt
ev hackad dill

Majs:

300 g majs, fryst eller från burk
0,5 msk rapsolja
0,5 msk smör
1 tsk salt
0,5 tsk strösocker

Tillbehör:

tacoskal eller tortillabröd
strimlade rädisor
strimlad salladslök
isbergssallad
färsk koriander
limeklyftor

35 minuter

Fisktacos — gör så här:

  1. Skala och riv vitlöken. Blanda den med lime, kryddor, salt och peppar. Gnid in fisken med blandningen. Låt stå i rumstemperatur ca 10 min. 
  2. Ärtguacamole: Tina ärterna enligt anvisning på förpackningen. Mixa dem släta med mixerstav. Halvera, kärna ur och gröp ur avokadorna. Mosa fruktköttet med en gaffel. Blanda ärtpuré, avokado och limesaft. Skala och riv i vitlöken. Tärna tomaten och hacka koriandern. Blanda ner tomater och koriander i röran och krydda med salt.
  3. Majs: Stek majsen i olja och smör tills den är knaprig och har fin färg. Krydda med salt och socker. 
  4. Stek fisken i olja i en stekpanna 6–8 min på varje sida. Dela fisken i mindre bitar.
  5. Servera fisken i varma tacoskal eller tortillabröd med ärtguacamole, majs och grönsaker. 

 

Fler recept med: Fisk, Övrigt, Texmex