3.33.33.33.33.3

Fisksoppa är en klassiker i Medelhavsköken och värmer gott i vintertid. Du kan använda alla typer av fisk i soppan, skaldjur går också bra. Servera gärna en klick aioli i soppan.

För 4-6 personer:

Ingredienser

300 g gösfilé, eller torskfilé, MSC-märkt
200 g laxfilé
175 g rotselleri
1 morot
1 rödlök
2 vitlöksklyftor
1 röd chili, t ex spansk peppar
2 msk olivolja
2 burkar tomater, krossade (à 400 g)
5 dl vatten
3 dl vitt vin, torrt
2 msk citron, pressad
2 tsk salt
2 krm svartpeppar, nymald

Garnering:

100 g grönkål
2 msk olivolja

15 minuter + 40 minuter koktid

Fisksoppa – gör så här:

  1. Skala och tärna selleri, morot och lök. Skala och riv vitlöken. Kärna ur och finhacka chilin.
  2. Fräs rotfrukter, lök och chili i olja i en gryta ca 3 min. Tillsätt tomater, vatten och vin och låt koka upp. Sjud under lock ca 30 min.
  3. Skär fisken i grova bitar. Lägg bitarna i soppan och koka försiktigt ca 5 min tills fisken precis är tillagad.
  4. Krydda soppan med citronsaft, salt och peppar. Finhacka grönkålen.
  5. Droppa olja över soppan vid servering och toppa med grönkål.