Fisksoppa med tillbehör

Det är trevligt att servera tillbehören i små skålar till soppan så var och en kan lägga i själv. Vill du kan du även servera med 1 msk mini fraiche per portion.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 0,5 gul lök
  • 1 morot - liten
  • 1 msk smör
  • 1 burk tomater - hela (400 g)
  • 1 tärning hönsbuljong
  • 4 dl vatten
  • 1 krm salt
  • 0,5 krm svartpeppar
  • 0,5 tsk timjan
  • 0,5 msk citronsaft - pressad

Tillbehör

  • 100 g räkor - med skal, eller 1 burk musslor
  • 200 g laxfilé - skinn- och benfri
  • 0,5 msk smör
  • 1 msk fraiche - mini eventuellt

Gremolata

  • 0,5 citron - rivet skal
  • 0,5 dl persilja - hackad
  • 1 vitlöksklyfta - finhackad

Gör så här

  1. Skala löken och skär den i smala klyftor. Skala och tärna moroten.

  2. Fräs grönsakerna i smör i en gryta. Häll på tomater och smula ner buljongtärningen. Tillsätt vatten, salt, peppar, timjan och citronsaft. Låt allt sjuda på svag värme under lock 10–15 min. Smaka av soppan med ev ytterligare salt och peppar.

  3. Skala räkorna och lägg upp i en skål. Skär laxen i 1 cm stora bitar. Stek den i smör i stekpannan, 1–2 min. Lägg upp laxen på fat. Blanda ingredienserna till gremolatan och lägg upp i en skål.

  4. Låt var och en ta för sig av tillbehören till soppan vid servering.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!