4.14.14.14.14.1

Fisksoppa med saffran är en gyllengul soppa med smak av saffran och vitlök. Här passar det bra med kolja, torsk eller annan vit fisk.

För 4 personer:

Ingredienser

500 g fisk, valfri vit, t ex kolja eller torsk, MSC-märkt 
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1,5 fiskbuljongtärning
2 dl matlagningsgrädde
1 paket saffran, (0,5 g)
1,5 dl smetana
50 g ärtskott
rapsolja, salt

Tillbehör:

50 g bröd, per person

20 minuter

Fisksoppa med saffran – gör så här:

  1. Skala och hacka lök och vitlök. Fräs lök och vitlök i 1 msk olja i en gryta ca 4 min. Häll på 8 dl vatten och tillsätt buljongtärningarna. Koka upp och tillsätt grädden.
  2. Rör i saffran i grytan och krydda med 1 tsk salt. Koka upp.
  3. Skär fisken i bitar. Ta grytan åt sidan och lägg i fisken. Låt stå ca 5 min under lock.
  4. Häll upp soppan i skålar. Toppa med smetana och ärtskott och servera med bröd.