Fisksoppa med saffran

Fisksoppa med saffran är en gyllengul soppa med smak av saffran och vitlök. Här passar det bra med kolja, torsk eller annan vit fisk.
Elisabeth Johansson
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 500 g fisk - valfri vit, t ex kolja eller torsk, MSC-märkt
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1,5 fiskbuljongtärning
  • 2 dl matlagningsgrädde
  • 1 pkt saffran - (0,5 g)
  • 1,5 dl smetana
  • 50 g ärtskott
  • rapsolja
  • salt

Tillbehör

  • 50 g bröd - per person

Gör så här

  1. Skala och hacka lök och vitlök. Fräs lök och vitlök i 1 msk olja i en gryta ca 4 min. Häll på 8 dl vatten och tillsätt buljongtärningarna. Koka upp och tillsätt grädden.

  2. Rör i saffran i grytan och krydda med 1 tsk salt. Koka upp.

  3. Skär fisken i bitar. Ta grytan åt sidan och lägg i fisken. Låt stå ca 5 min under lock.

  4. Häll upp soppan i skålar. Toppa med smetana och ärtskott och servera med bröd.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!