55555

Fisksoppa med kokosmjölk och röd curry passar bra till vardags. Currypasta kan variera mycket i hetta och smak, så smaka dig fram. Köp den gärna i butiker med asiatiskt sortiment, den smakar oftast mycket mer.

För 4 personer.

Ingredienser

2 påsar torsk- och laxtärningar, frysta (à 300 g), Ica
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
400 g potatis
2 morötter
1 msk currypasta, röd,  t ex Cook Brand
1 burk kokosmjölk, (400 ml)
150 g sockerärter
rapsolja, vitvinsvinäger, hönsbuljongtärning, salt, nymald svartpeppar

30 minuter

Fisksoppa – gör så här:

  1. Tina fisken. Skala och strimla lök och vitlök. Skala och skär potatis och morötter i grova bitar. Fräs lök, vitlök, potatis och morötter i 1 msk olja tillsammans med currypastan.
  2. Tillsätt kokosmjölk, 3 dl vatten, smulad buljongtärning och 1 msk vitvinsvinäger. Låt koka ihop ca 10 min.
  3. Strimla sockerärterna. Lägg ner dem och fisken i soppan. Låt koka upp. Servera den rykande varm.