Fisksoppa med honungslax

De lime- och honungssmakande laxbitarna steks separat och den varma soppan slås över vid servering.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 1 lök - gul
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 morötter
  • 1 msk smör
  • 8 dl vatten
  • 2 fiskbuljongtärningar
  • 1 lime - rivet skal
  • 2 tsk ingefära - riven, färsk
  • 2 msk vetemjöl
  • 400 g kokosmjölk - (1 burk)
  • 2 krm salt

Honungslax

  • 400 g laxfilé - utan skinn
  • 3 msk honung - flytande
  • 1 lime - saft av
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 1 msk smör

Tillbehör

  • bröd

Gör så här

  1. Lax: Skär laxen i tärningar. Blanda honung, limesaft (riv limen innan saften pressas), salt och peppar och vänd ner laxen i marinaden.

  2. Skala och hacka lök och vitlök fint. Skala och tärna morötterna fint. Fräs lök, vitlök och morot i smör i en kastrull. Tillsätt vatten och buljongtärning. Låt sjuda 10 minuter.

  3. Tillsätt limeskal, ingefära, mjölet utrört i lite av kokosmjölken och resten av kokosmjölken. Låt soppan sjuda 3 minuter. Smaka av med ev salt.

  4. Lyft upp laxen ur marinaden. Stek laxen i smör i en stekpanna tills den fått färg runt om, 2-3 min. Lägg den i djupa tallrikar och häll över den varma soppan. Servera med bröd.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!