00000

Fisksoppa med fänkål som mättar!

För 4 portioner

Ingredienser

1 stor purjolök (ca 300 g)
1 fänkål (300 g)
3 potatisar
1 vitlöksklyfta
8 dl vatten
3 fiskbuljongstärning
2 dl mellangrädde
400 g torsk
5 msk färskpressad citronsaft (1-2 citroner)
olivolja
salt + nymald svartpeppar

30 min

Fisksoppa med fänkål – gör så här:

  1. Skölj och skär purjolöken i bitar (spara det gröna till garnering). Ansa fänkålen och skala potatisen. Tärna dem grovt. Skala och finhacka vitlöken. Stek alltihop i 1 msk olja i en gryta ca 5 min.
  2. Tillsätt vatten, buljongtärningar och grädde. Låt soppan puttra under lock 10 min.
  3. Skär fisken i bitar om 3–4 cm och tillsätt till soppan. Pressa och tillsätt citronsaften. Låt soppan sjuda 5 min.
  4. Krydda med 3/4 tsk salt och 1 krm 
peppar. Finstrimla den sparade purjolöken, strö över soppan och servera.
Fler recept med: Fisk, Övrigt, Soppa