Fisksoppa med curry
Med färdigkryddade grönsaker från frysdisken som bas har du
soppan klar på tio minuter. Den kan även lagas på annan grönsaks-
blandning, i så fall ökas currymängden med 1 tsk.
Ingredienser
- 400 g grönsaker - frysta med potatis, blomkål och kikärter i currysås (Findus)
- 2 tsk curry
- 1 purjolök - liten
- 1 röd paprika
- 1 fiskbuljong - (13dl vatten + fiskbuljong)
Tillbehör
- 8 brödskivor
- 100 g färskost
Gör så här
-
Ta fram fiskblocket och låt det halvtina medan du gör soppbasen. Lägg de frysta grönsakerna i en kastrull, hetta upp och tillsätt curry.
-
Skölj och skiva purjolöken. Ansa och strimla paprikan. Blanda ner hälften av paprikan i kastrullen. Tillsätt löken och buljongen. Låt sjuda ca 5 min.
-
Skär fiskblocket i bitar. Lägg dem i soppan och sjud ca 3 min.
-
Servera med bröd, färskost och resten av paprikastrimlorna.