Fisksoppa med curry

Med färdigkryddade grönsaker från frysdisken som bas har du soppan klar på tio minuter. Den kan även lagas på annan grönsaks- blandning, i så fall ökas currymängden med 1 tsk.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 400 g grönsaker - frysta med potatis, blomkål och kikärter i currysås (Findus)
  • 2 tsk curry
  • 1 purjolök - liten
  • 1 röd paprika
  • 1 fiskbuljong - (13dl vatten + fiskbuljong)

Tillbehör

  • 8 brödskivor
  • 100 g färskost

Gör så här

  1. Ta fram fiskblocket och låt det halvtina medan du gör soppbasen. Lägg de frysta grönsakerna i en kastrull, hetta upp och tillsätt curry.

  2. Skölj och skiva purjolöken. Ansa och strimla paprikan. Blanda ner hälften av paprikan i kastrullen. Tillsätt löken och buljongen. Låt sjuda ca 5 min.

  3. Skär fiskblocket i bitar. Lägg dem i soppan och sjud ca 3 min.

  4. Servera med bröd, färskost och resten av paprikastrimlorna.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!