Fisksoppa från Bohuslän

Längst ut i Bohusläns skärgård blev jag serverad en härlig fisksoppa. Det gav mig inspirationen till denna soppa som jag tillsatt lite ostronsås (finns på asiatiska hyllan eller i asiatiska butiker) som gör soppan mustig trots att man inte kokat buljong på skrovet.

Recept: Fisksoppa från Bohuslän

  1. Fräs potatis och lök i smör i en kastrull. Häll i tomater, fiskbuljong, salt, peppar och ostronsås. Låt sjuda under lock 15 min.
  2. Lägg ner fisken och låt det sjuda ytterligare 5 min.
  3. Blanda samman aiolin.
  4. Strö dillen över soppan och lägg ner räkor och citronklyfta. Servera med aioli och brytbröd.

 

Ps. Denna smala aioli är förvillande lik den som görs på majonnäs. Smakkombinationen vitlök och fisksoppa är så klassisk att man tror sig äta den majonnäsbaserade aiolin.

Recept från