00000

Denna sallad gjord på bl a zucchini och lax och med en god senapsdressing passar att servera till varm nykokt potatis.

För 2 person(er)

Ingredienser

300 g zucchini
0,5 gul paprika
2 krm salt
250 g laxfilé
1 krm salt
0,5 dl dill finhackad
0,5 dl gräslök finklippt

Dressing

2 msk skånsk senap
0,5 msk strösocker
1 msk vatten
2 msk matlagningsgrädde

Tillbehör

1. Sätt ugnen på 175°. Skala och skär zucchini i bitar och lägg i en ugnssäker form. Skär paprika i bitar och blanda med zucchini.
Strö på salt och täck med folie. Ställ mitt i ugnen 15 min med folie och 5 min utan.
2. Skär under tiden laxen i kuber och salta dem. När zucchinin gått sina 20 min i ugnen, lägg fiskbitarna ovanpå och stek ytterligare ca 5 min. Låt alltsammans kallna.
3. Vispa samman samtliga ingredienser till dressingen.
Blanda försiktigt den kalla fisksalladen med dill och gräslök.
Servera med nykokt potatis och kall dressing.

Fler recept med: Övrigt