3.83.83.83.83.8

Fiskpanna med ägg, curry och gräslök är god vardagsmat. Torsken kan ersättas med någon annan vit fisk, till exempel sej eller kolja.

För 4 personer:

Ingredienser

600 g torskfilé, MSC-märkt
800 g potatis
2 ägg
1 gul lök
1 msk curry
2 dl crème fraiche
1 knippa gräslök
400 g broccolibuketter, frysta
smör, salt, nymald svartpeppar

25 minuter

Fiskpanna med ägg, curry och gräslök – gör så här:

  1. Skala och skär potatisen i klyftor. Koka dem mjuka i lättsaltat vatten. Lägg äggen i kallt vatten i en kastrull. Koka upp och koka äggen ca 8 min. Spola av dem i kallt vatten.
  2. Skala finhacka löken. Fräs lök och curry i 1 msk smör i en traktörpanna ca 3 min. Häll över crème fraiche och tillsätt 1 dl vatten, 1/2 tsk salt och 1 krm peppar.
  3. Skär fisken i bitar, ca 3 x 3 cm. Krydda dem med 1 tsk salt. Lägg fisken i grytan och sjud under lock ca 5 min.
  4. Skala och hacka äggen. Strimla gräslöken. Koka broccolin enligt anvisning på förpackningen.
  5. Strö ägg och gräslök över fisken och servera med potatis och broccoli