Fisklasagne

En krämig och saftig lasagne som får en lätt smak av kräfta från dillfrö och tomat. Lasagnen kan förberedas något innan den gratineras. Med varma såser är lasagnen klar på 20 min. Förbereds den och ställs kallt tar det något längre tid. Beräkna ca 30 min innan den är helt genomgräddad.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 500 g sejfiléer
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar

Tomatsås

  • 0,5 purjolök
  • 1 msk smör
  • 400 g tomater - krossade
  • 0,5 msk dillfrö
  • 1 tärning hönsbuljong - eller fiskbuljong

Ostsås

  • 5 dl kelda ostsås
  • 1 dl västerbottenost - + 1 dl, riven
  • 200 g lasagneplattor - färska

Gör så här

  1. Tomatsås: Skölj purjolöken och skiva den tunt. Hetta upp smör i en kastrull och fräs löken mjuk utan att den tar färg. Tillsätt krossad tomat, dillfrö och buljongtärning. Koka upp och sjud ca 5 min.

  2. Ostsås: Häll upp ostsåserna i en kastrull. Koka upp under omrörning. Tillsätt 1 dl västerbottensost och rör tills den smält. Dra kastrullen åt sidan.

  3. Häll lite av ostsåsen i botten av en ugnssäker form. Täck med ett lager lasagneplattor. Fördela hälften av tomatsåsen över. Lägg hälften av de tinade filéerna över, lite ostsås, lasagneplattor o s v.

  4. Avsluta med lasagneplattor och ostsås överst. Strö över 1 dl riven ost och gratinera i mitten av ugnen ca 20 min. Servera genast med sallad.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!