Fiskkakor med smak av Vietnam

Recept på fiskkakor. Thailand och Vietnam inspirerar till de lättgjorda fiskbiffarna med smak av ingefära och lime. Servera med kokta ris- eller glasnudlar.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 600 g fiskfilé - t ex sej eller lax
  • 2 tsk ingefära - riven
  • 0,5 dl citronmeliss - eller mynta finhackad
  • 1,5 tsk salt
  • 0,5 lime - rivet skal
  • 2 msk rapsolja

Sås

  • 0,5 - 1 röd chili - t ex spansk peppar
  • 0,25 dl fisksås
  • 1 msk rårössocker
  • 0,5 lime - rivet skal
  • 1 lime - pressad saft
  • 2 msk rapsolja
  • 1 - 2 msk citronmeliss - eller mynta finhackad

Gör så här

  1. Skär fiskfiléerna i små bitar, eller mixa dem snabbt i en matberedare till en finfördelad massa. Blanda med ingefära, citronmeliss eller mynta, salt och limeskal. Ställ smeten kallt.

  2. Sås: Kärna ur och finhacka chilin. Blanda fisksås, socker, limeskal, limesaft, chili och olja i en skål. Rör om så att sockret löses upp. Blanda ner citronmeliss eller mynta.

  3. Forma fiskfärsen till åtta jämnstora, ca 1 cm tjocka biffar. Hetta upp oljan i en stekpanna på strax över medelvärme. Stek biffarna ca 3 min på varje sida. Servera med nykokta varma nudlar samt såsen att skeda över.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!