Fiskkakor med sardellsås

Till de snabbgjorda fiskkakorna serveras en sås med grekisk eller turkisk yoghurt som bas, smaksatt med finhackade sardeller och vitlök.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 600 g fiskfilé - t ex sej
  • 1 tsk salt
  • 1 ägg
  • 2 krm muskot - riven
  • 2 tsk smör

Sardellsås

  • 4 sardellfiléer
  • 2 dl naturell yoghurt - t ex turkisk, grekisk eller matl.yoghurt
  • 2 vitlöksklyftor - pressade

Tillbehör

  • potatis - kokt
  • råkost

Gör så här

  1. Plocka bort ev ben från fisken och skär dem i bitar. Lägg dem i en matberedare och kör tillsammans med salt, ägg och muskot till en slät färs.

  2. Forma till små biffar och stek dem i smör på medelgod värme ca 2 minuter på varje sida.

  3. Finhacka sardellerna. Blanda dem med yoghurt och vitlök.

  4. Servera biffarna med kokt potatis, råkost och kall sardellsås. Riv ev lite extra muskot över.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!