00000

Till de snabbgjorda fiskkakorna serveras en sås med grekisk eller turkisk yoghurt som bas, smaksatt med finhackade sardeller och vitlök.

För 4 person(er)

Ingredienser

600 g fiskfilé, t ex sej
1 tsk salt
1 ägg
2 krm muskot, riven
2 tsk smör

Sardellsås:

4 sardellfiléer
2 dl naturell yoghurt, t ex turkisk, grekisk eller matl.yoghurt
2 vitlöksklyftor, pressade

Tillbehör

kokt potatis
råkost

Fiskkakor med sardellsås – gör så här:

  1. Plocka bort ev ben från fisken och skär dem i bitar. Lägg dem i en matberedare och kör tillsammans med salt, ägg och muskot till en slät färs.
  2. Forma till små biffar och stek dem i smör på medelgod
    värme ca 2 minuter på varje sida.
  3. Finhacka sardellerna. Blanda dem med yoghurt och vitlök.
  4. Servera biffarna med kokt potatis, råkost och kall sardellsås.
    Riv ev lite extra muskot över.